Dne 3. září proběhly ve Slupi slavnosti chleba a my jsme určitě nemohli chybět. Přijeli jsme na sobotu v docela brzkých ranních hodinách (bylo asi deset :D) a parkoviště již byla docela obsazená, takže jsme očekávali velkou účast lidí. Jak jsme čekali, tak se taky stalo. Lidí bylo opravdu hodně a zrovna se začínali skládat do špalíru, aby pustili nádherný krojovaný průvod doprovázený hudbou z řad účastníků průvodu.

Chvíli jsme vyčkali na zaplacení vstupného a pak jsme si již mohli do syta užívat stánků, kde byla velice rozmanitá nabídka všeho, na co si jen vzpomenete. Od stánků s tradičním zbožím jako paličkované věci nebo vyřezané lžíce a naběračky přes luxusní domácí marmelády až po pečivo a veškeré občerstvení, které bylo velice rozmanité a vonělo celými trhy. Kdo chtěl, mohl si prohlédnout i mlýn.

Nejdelší fronta byla kde jinde než u chleba. Lidí čekali i přes hodinu, aby dostali chléb, kvůli kterému se konali celé tyto slavnosti. Ihned po vytažení z pece putovaly chleby k zákazníkům, kteří je brali klidně i po pěti kouscích. My jsme tu trpělivost neměli a tak jsme si zašli na vynikající řízek. Ale ani tady jsme se nevyhnuli tomu, abychom si nemuseli vybrat. Mohli jsme si dát buď kuřecí nebo vepřový řízek, s krustou s cornflaků nebo v parmazánovém těstíčku a už si ani nepamatuju všechny možnosti co tam byli. Ale za to si moc dobře pamatuji tu porci. Velký krajíc chleba k tomu dvakrát větší řízek a nesmí samozřejmě chybět okurka. 

Po vydatném obědě jsme poslechli muziku, a kdo chtěl, mohl se pak podívat na přehlídku veteránů nebo se podívat jak se dělají sklářské výrobky. Děti si to mohli dokonce i vyzkoušet stejně jako řezbářské věci. Možností na zábavu zde byla opravdu spousta. Pokud jste se tento rok nezúčastnili, určitě to napravte příštím rokem.